Nieuws

Erfgoeddag18 apr 2006, 19:51
Aanstaande zondag is het weer "Erfgoeddag". Thema van dit jaar "In kleur". Kleur is leven, leven is kleur, vroeger zowel als nu. Wij leven in kleur. Je kan dit jaar op Erfgoeddag in 174 steden en gemeenten terecht bij meer dan 500 deelnemers die samen meer dan 800 activiteiten organiseren over het thema "in kleur".

Graag vestigen we uw bijzondere aandacht op een activiteit van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF)- Limburg.
VVF-Limburg organiseert, in samenwerking met de basisscholen van Genk, een tentoonstelling en workshop: "Mijn stamboom in kleur".

De tentoonstelling van kleurrijke stambomen is uitgewerkt door de kinderen van het 6de leerjaar van de Genkse basisscholen. Daarnaast organiseren we een workshop waarop de beginnende genealoog met woord en daad wordt bijgestaan bij het opmaken van zijn of haar stamboom.
Erfgoeddag is voor veel mensen een gezinsdag bij uitstek. Deze activiteit te Genk is het zeer zeker !Enkele leden van onze "Projectgroep Centraal Huwelijksregister Burgerlijke Stand Belgisch Limburg" zullen aanwezig zijn met hun genealogische bestanden. Zij kunnen inlichtingen geven over ongeveer alle huwelijken vanaf de invoering van de burgerlijke stand tot circa 1900. Daarnaast beschikken zij over diverse bestanden (bijvoorbeeld de volledige burgerlijke stand van bepaalde gemeenten, parochieregisters, enz.). Ook het project "Genlias" voor wat betreft de huwelijken in Nederlands Limburg hebben we ter beschikking voor het verstrekken van inlichtingen.

Daarnaast verstrekken we graag praktische inlichtingen aan beginnelingen én inlichtingen over archiefonderzoek in het algemeen.


Iedereen, jong en oud, is heel hartelijk welkom in zaal "De Schom" op het adres: De Schom 8 te 3600 Genk. Doorlopend geopend van 10 tot 18 uur.


Terug

Meer nieuws
Dubbele achternaam in België
02 apr 2006, 21:34
De Belgische regering overweegt kinderen voortaan een dubbele achternaam te geven, eerst die van de vader, dan die van de moeder.

250 jaar Leeuwarder Courant digitaal
02 apr 2006, 03:34
Het hele archief van de Leeuwarder Courant wordt gedigitaliseerd en online gezet. Het gaat om acht miljoen artikelen verdeeld over 800.000 pagina's.

Holbewoners vonden blondines leuker
01 apr 2006, 20:21
Heteroseksuele holbewoners gaven de voorkeur aan blondines. Schuld is de evolutie. Tot deze conclusie komen wetenschappers aan twee Britse universiteiten.

Stamboomfraudeur veroordeeld tot fikse celstraf
11 maart 2006, 20:18
De stamboomfraudeur Wilhelmus Pince van der Aa die vorig jaar onder andere in Noordoost-Friesland actief was heeft vrijdag van het hoger-beroepshof in Antwerpen acht maanden cel, zestien maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 12.394 euro en een beroepsverbod van drie jaar aan zijn broek gekregen. Lees hieronder het hele artikel.

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com