Nieuws

Alonso winnaar F1 Bahrein14 maart 2010, 18:50
Fernando wint bij debuut voor Ferrari

\Terwijl alle ogen gericht waren op Michael, begon zijn jonge landgenoot Sebastian op een indrukwekkende manier aan het nieuwe seizoen. De Duitser startte van op de pole en bleef bij de start voor de twee Ferrari 's rijden.

Pas halverwege de race kwamen Fernando en Felippe dichterbij. Maar net op dat ogenblik sloeg het noodlot toe voor Sebastian. Zijn Red Bull had een mechanisch probleem en in enkele rondjes tijd viel hij terug naar de vierde plaats. Ook Lewis kon van de pech van Sebastian profiteren.

Michael deed het niet slecht in de eerste race sinds zijn comeback. Hij startte op de zevende plaats en reed zijn Mercedes uiteindelijk naar de zesde positie.

Niet alleen de puntendeling is dit seizoen anders, ook aan het hele wedstrijdverloop was het even wennen. Pitstops duren nog maar een paar seconden, want teams moeten enkel binnenkomen om een nieuwe set banden te krijgen. Iedere bolide startte immers met een volle tank. Dat zorgde soms voor vreemde taferelen. Zo waren sommige wagens plots één tot twee seconden sneller of trager dan de concurrentie. Veel inhaalmanoeuvres kregen we in Bahrein helaas niet te zien.Terug

Meer nieuws
Wisselbeker Formule 1
20 nov 2009, 00:23
Wisselbeker overhandigd

Jenson wereldkampioen
18 okt 2009, 23:37
Mark wint in Braziliƫ, Jenson en Brawn GP wereldkampioen

Het blijft spannend
04 okt 2009, 13:39
Sebastian wint in Japan en houdt het kampioenschap in leven

Lewis wint in nachtelijk duel
28 sep 2009, 00:49
Lewis wint bij kunstlicht, Red Bull mag titel vergeten

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com