Nieuws

Bevolkingsregisters Warnsveld beschikbaar01 aug 2009, 22:29
Het Regionaal Archief Zutphen heeft de bevolkingsregisters van Warnsveld gescand.

Het Regionaal Archief Zutphen heeft de bevolkingsregisters van Warnsveld gescand. Hierdoor is de complete bevolking van Warnsveld tussen 1829 en 1936 digitaal in beeld gebracht.

Met een index die meer dan 72.000 verwijzingen bevat, kan elke inwoner van Warnsveld uit die periode worden opgespoord. De scans zijn via de website www.regionaalarchiefzutphen.nl gratis te raadplegen en te printen.

Anders dan de akten van de burgerlijke stand (geboorte, huwelijk en overlijden) zijn de bevolkingsregisters in enkelvoud aangelegd. De registers van de gemeente Warnsveld zijn daarom uitsluitend te raadplegen bij het Regionaal Archief Zutphen als toegewezen archiefbewaarplaats van de historische archieven van de voormalige gemeente Warnsveld. Door het plaatsen van de bijna 6.800 scans op internet kan iedereen ze nu overal ter wereld en 24 uur per dag raadplegen. Het Regionaal Archief Zutphen werpt slechts één kleine drempel op: om de scans in te zien, moet de onderzoeker verklaren dat de persoonlijke levenssfeer van eventueel nog levende betrokkenen niet onevenredig wordt geschaad.Terug

Meer nieuws
Tag der Ahnenforschung
13 sep 2008, 10:14
Op zondag 14 september 2008 organiseert de "Heinsberger Mailingliste" Tag der Ahnenforschung

Nieuwe website voor onderzoek Tweede Wereldoorlog
05 apr 2008, 00:11
Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en het Nationaal Archief lanceren volgend jaar een nieuwe website over de Tweede Wereldoorlog.

Oudste foto
29 jan 2008, 00:20
Jacques Peskens stuurde vandaag de oudste foto op.

Advertenties Schrijber - Mickina gevonden!
25 nov 2007, 11:11
In de krantenarchieven van Roermond vond ik onderstaande advertenties van de familie Schrijber - Mickina.

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com