Nieuws

stille Formule 121 maart 2014, 00:40
Klachten over te stille Formule 1

De hectische openingsrace van de Formule 1 dreunt nog na in Australië, maar niet vanwege de herrie van het racecircus. De organisatie van de grand prix in Melbourne heeft zelfs een klacht neergelegd bij Formule 1-baas Bernie Ecclestone over de veel te stille turbomotoren die de bolides dit seizoen aandrijven.

"Ik was absoluut tevreden over het gehele weekeinde, maar ik was niet bijzonder gelukkig met het geluid. De mensen die op de hoofdtribune zaten, hoorden de auto's nauwelijks aankomen", klaagde Ron Walker van de organisatie in de Australische krant The Age. Natuurlijk was er opwinding over de diskwalificatie van lokale held Daniel Ricciardo, die zijn fraaie tweede plaats kwijtraakte omdat zijn team Red Bull de brandstoflimieten had overschreden.

"Maar iedereen sprak ook over het gebrek aan herrie en dat is toch de charme van de Formule 1", aldus Walker. "Je moet wel aan de wensen van de bezoekers tegemoetkomen en een van die wensen is dat zij het kabaal van de motoren leuk vinden. Wij leggen dit wel neer bij Bernie, want dit is wat ons betreft contractbreuk."Terug

Meer nieuws
Sebastian wint van Mark
24 maart 2013, 12:02
Eerste zege Sebastian Vettel

Kimi verrast Fernando en Sebastian
17 maart 2013, 11:18
Podium Melbourne omgekeerde van WK vorig jaar

Pastor's eerste F1-zege
13 mei 2012, 16:00
Williams knalt

Sebastian wint in Bahrein
22 apr 2012, 15:59
eerste zege in Bahrein en meteen WK-leider

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com