Nieuws

McLaren verliest alle WK-punten14 sep 2007, 00:53
De Wereldraad van de Internationale Automobielfederatie (FIA) heeft Formule 1-renstal McLaren-Mercedes donderdag al zijn WK-punten van het lopende seizoen bij de constructeurs afgenomen.

De sancties zijn een gevolg van de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari. Een ex-werknemer van McLaren beschikte over geheime informatie van Ferrari die hij zou gestolen hebben en doorgespeeld aan McLaren. In eerste instantie werd McLaren vrijgesproken, maar daartegen werd beroep aangetekend. Donderdag sprak de FIA dus wel straffen uit, al blijven McLarenrijders Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die hun WK-punten behouden, buiten schot.

Dit weekend wordt in de F1 de Grote Prijs van België gereden. In het constructeurskampioenschap leidde McLaren met 166 punten voor Ferrari (143) en BMW Sauber (86). (belga/dm)


Terug

Meer nieuws
Alonso wint GP van Italië
09 sep 2007, 18:40
De Spaanse autocoureur Fernando Alonso heeft zondag de Grote Prijs van Italië gewonnen.

Massa wint GP van Turkije
26 aug 2007, 19:01
ISTANBUL (ANP) - Ferrari-rijder Felipe Massa heeft zondag de Grote Prijs van Turkije gewonnen. De Braziliaan, die vorig jaar ook al de snelste was op het circuit van Istanbul, finishte 2,2 seconden voor zijn teamgenoot Kimi Räikkönen.

Hamilton wint GP Hongarije
05 aug 2007, 18:00
BOEDAPEST (ANP) - De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft zondag de Grote Prijs van Hongarije gewonnen.

Alonso wint GP van Europa
22 jul 2007, 18:00
Fernando Alonso heeft zondag de Grote Prijs van Europa gewonnen

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com