Nieuws

Kimi Räikkönen wereldkampioen21 okt 2007, 22:36
Waar de strijd bijna het hele seizoen ging tussen de teamgenoten Lewis Hamilton en Fernando Alonso van McLaren, was de 28-jarige Fin de lachende derde.

 In een bizarre ontknoping op het circuit van Interlagos in Brazilië won Räikönnen de race. Door de overwinning kwam hij op 110 punten, genoeg voor het kampioenschap.Alonso eindigde de race als derde, achter Felipe Massa. Dit bracht hem op 109 punten. Hamilton finishte, mede door een mechanisch probleem, als zevende en kwam ook op 109 punten. Doordat Hamilton dit seizoen vaker als tweede over de streep kwam werd hij wel tweede in de strijd om het wereldkampioenschap. Alonso werd derde in de eindklassering.Hamilton leek zaterdag in de kwalificaties een mentale tik te hebben uitgedeeld aan zijn directe concurrenten door achter de Braziliaan Massa als tweede te eindigen. Bij de start was dat voordeel echter meteen verkeken toen Ferrari een mooi toneelstukje opvoerde. Massa zette zijn auto voor Hamilton zodat Räikönnen door kon schuiven naar de tweede positie. Hamilton moest daarna ook nog teamgenoot en titelverdediger Alonso voor laten gaan.Hamilton viel stil
De 22-jarige Brit wilde zijn terugval snel herstellen en dacht Alonso in de tweede bocht in te halen, maar hij verremde zich en viel terug naar de achtste positie. In de ronden die volgden vocht Hamilton zich terug naar de zesde plaats en was daarmee virtueel wereldkampioen.In de achtste ronde sloeg het noodlot echter toe. De motor stopte ermee en Hamilton viel stil. Hij verloor kostbare seconden en leek de strijd op te moeten geven. Net op tijd krijg hij de auto weer aan de praat, maar reed ondertussen wel op een achttiende plaats. Ondertussen voerden de Ferrari's het veld aan. Massa en Räikönnen liepen eenvoudig uit op de rest van het veld. Tijdens de race wisselden Alonso en zijn Finse concurrent elkaar regelmatig af wat betreft de eerste plaats in het kampioenschap.Met Massa op één, Räikönnen op twee en Alonso op drie, was de Spanjaard viruteel kampioen. Maar Ferrari had een perfecte strategie bedacht en bij de laatste serie pitstops kwam de Fin voor Massa op de baan. Hiermee nam hij de leiding in het klassement over van Alonso om die niet meer uit handen te geven. Een sterke inhaalrace bracht Hamilton nog wel in de punten, maar zijn zevende plaats was niet voldoende om Räikönnen van de titel af te houden.


Terug

Meer nieuws
Hamilton uitgevallen in Shanghai
07 okt 2007, 12:12
Hamilton heeft zijn kans verspeeld om zondag al de wereldtitel in de Formule 1 te pakken.

Hamilton op weg naar de wereldtitel!
30 sep 2007, 21:58
Lewis Hamilton (McLaren) heeft zonet de Grote Prijs van Japan gewonnen.

Kimi Räikkönen wint Grote Prijs van België
16 sep 2007, 18:04
De Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) heeft vandaag op het circuit van Spa-Francorchamps de GP van België gewonnen, de 14e van 17 manches van het WK Formule 1.

McLaren verliest alle WK-punten
14 sep 2007, 00:53
De Wereldraad van de Internationale Automobielfederatie (FIA) heeft Formule 1-renstal McLaren-Mercedes donderdag al zijn WK-punten van het lopende seizoen bij de constructeurs afgenomen.

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com