Nieuws

Kubica bezorgd BMW Montreal09 jun 2008, 00:15
Robert Kubica heeft in Montreal zijn eerste Grand Prix-zege gepakt.

 In een krankzinnige wedstrijd won de Pool voor teamgenoot Heidfeld, waarmee de eerste zege van BMW gelijk een dubbelzege is. David Coulthard werd derde en titelkandidaten Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton scoorden niet. Felipe Massa werd nog vijfde. Kubica is nu de nieuwe leider in de stand om het wereldkampioenschap.

Er werd briljant gereden, er werden enorme blunders gemaakt en de hegemonie van McLaren en Ferrari werd keihard doorbroken door een Poolse jongeman en een Duitse routinier.

Adrian Sutil viel stil op een ongelukkig punt en zijn Force India kon niet zomaar weggesleept worden. De bloedhete remmen van de auto vatten ook nog eens vlam, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond en de safety-car onvermijdelijk was. De spanning was om te snijden toen de top-zes allemaal tegelijk de pits in doken. Het licht aan het einde van de pitstraat stond nog op rood, omdat het veld ondertussen voorbij tufte. Raikkonen en Kubica waren tijdens de stop beide voorbij gegaan aan Hamilton en stopten keurig voor het rode licht. Hamilton zag het rode licht en de gestopte BMW en Ferrari volledig over het hoofd. De McLaren klapte achterop Raikkonen en beide heren waren direct klaar


Terug

Meer nieuws
EK 2008
01 jun 2008, 00:40
EK 2008 voetballen, nog enkele dagen en dan is het weer zover.

Felipe Massa wint in Istanboel
11 mei 2008, 18:41
Felipe Massa heeft de Grote Prijs Formule 1 van Turkije gewonnen.

Raikkonen wint GP van Spanje.
27 apr 2008, 18:04
Kimi Raikkonen heeft zondag op het Circuit de Catalunya de Grote Prijs van Spanje gewonnen.

Massa wint in Bahrein
06 apr 2008, 17:49
Felipe Massa heeft zich zondag hersteld van zijn slechte start in het formule 1-seizoen.

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com