Nieuws

Rubens wint in Monza14 sep 2009, 00:08
In het Ferrari-gekke Monza beleefde Brawn GP een absolute triomftocht

In het Ferrari-gekke Monza beleefde Brawn GP een absolute triomftocht. De zege ging naar de de 37-jarige Rubens Barrichello, voorlopig WK-leider Jenson pakte de tweede plaats. Kimi mocht nog het podium op, nadat Lewis in de slotronde crashte en uitviel.

Rubens sluipt in de stand twee puntjes dichter bij Jenson, die met nog vier GP's te gaan nog 14 punten voorsprong heeft. Lewis, Adrian en Kimi hadden twee pitstops ingecalculeerd, de Brawn GP's slecht eentje. De grote verliezer bij de start was echter Heikki.

Rubens won in Valencia ook al de GP van Europa en vandaag reed hij de perfecte race. "Ongelofelijk", stamelde de Braziliaan achteraf. "De hele tijd piekerden we ons nog suf of we de versnellingsbak al dan niet moesten vervangen, maar vandaag zat ik direct in het goeie tempo. De race deed me erg terugdenken aan die van Valencia. Ik heb hier geen grootse woorden voor, alleen dat het fantastisch is. Dit is het ideale moment om te blijven strijden voor die eerste plaats in de WK-stand."

Jenson reikte al zalvend de hand naar zijn ploegmaat en was ongetwijfeld meer dan opgezet met het afhaken van Adrian, wiens achtste plaats slechts één puntje opleverde. Misschien zit er dit seizoen nog wel ergens een zege in.Terug

Meer nieuws
Kimi wint in GP van België
30 aug 2009, 18:23
Kimi Räikkönen heeft vandaag Grote Prijs van België voor de vierde keer op zijn naam geschreven.

Rubens heeft vandaag de Grote Prijs van Europa gewonnen
23 aug 2009, 22:36
De elfde wedstrijd die meetelt voor het wereldkampioenschap Formule 1 is gewonnen door Rubens Barrichello.

Lewis wint in Hongarije
27 jul 2009, 00:59
Lewis Hamilton heeft eindelijk nog eens een GP gewonnen.

Mark wint eindelijk
12 jul 2009, 22:34
Mark Webber heeft zijn eerste overwinning in de Formule 1 eindelijk te pakken.

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com