Nieuws

Lewis wint in nachtelijk duel28 sep 2009, 00:49
Lewis wint bij kunstlicht, Red Bull mag titel vergeten

Lewis Hamilton heeft de GP van Singapore gewonnen, hij reed de hele race aan de leiding en hield Timo en Fernando achter zich. Jenson werd vijfde en moest zo maar één plaatsje aan concurrent Sebastian laten. Rubens werd zesde en zo lijkt de wereldtitel Jenson niet meer te kunnen ontglippen. Met nog drie GP's te gaan heeft hij vijftien punten meer dan Rubens.

Nico zag zijn kansen verloren gaan toen hij bij het verlaten van de pit - nog voor de komst van de safety car - de witte lijn overschreed. Daarvoor kreeg hij een drive through en zo kon Sebastian de tweede plaats overnemen. Uiteindelijk liep het voor Sebastian toch nog mis. Hij reed te snel in de pitlane en kreeg zo eveneens een drive through. Daarmee ging de wereldtitel bij de piloten voor Red Bull definitief verloren. Ook Mark was toen al teruggeslagen.

Wereldtitel
Jenson werd in de slotronden nog de snelste man op de baan en de Brit besefte dat hij een enorme stap naar de wereldtitel kon zetten. Onverwacht, want hij mocht pas van de twaalfde plaats starten. Ook Rubens wist hij achter zich te houden. Verrassend is de tweede plaats van Timo in zijn Toyota. En Fernando stond na de perikelen van de voorbije weken toch ook weer op het podium in Singapore.

Nog drie GP's te gaan voor het einde van dit seizoen. De volgende is Japan, daarna volgt het immer spectaculaire Brazilië en we sluiten af in Abu Dhabi. Maar de spanning glipt stilaan definitief uit de titelstrijd.Terug

Meer nieuws
Rubens wint in Monza
14 sep 2009, 00:08
In het Ferrari-gekke Monza beleefde Brawn GP een absolute triomftocht

Kimi wint in GP van België
30 aug 2009, 18:23
Kimi Räikkönen heeft vandaag Grote Prijs van België voor de vierde keer op zijn naam geschreven.

Rubens heeft vandaag de Grote Prijs van Europa gewonnen
23 aug 2009, 22:36
De elfde wedstrijd die meetelt voor het wereldkampioenschap Formule 1 is gewonnen door Rubens Barrichello.

Lewis wint in Hongarije
27 jul 2009, 00:59
Lewis Hamilton heeft eindelijk nog eens een GP gewonnen.

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com