Nieuws

Holbewoners vonden blondines leuker01 apr 2006, 20:21
Heteroseksuele holbewoners gaven de voorkeur aan blondines. Schuld is de evolutie. Tot deze conclusie komen wetenschappers aan twee Britse universiteiten.

Op het einde van de ijstijd 11.000 jaar geleden ontstonden bij Europese vrouwen blauwe ogen en blond haar als reactie op een gebrek aan voedsel en mannen. Talrijke mannen vonden de dood bij de gevaarlijke jacht op grote wilde dieren, die door de barre omstandigheden steeds schaarser waren geworden.

Door het vrouwenoverschot moesten vrouwen zich van elkaar gaan onderscheiden om aan de man te komen, menen de deskundigen. Een van de mogelijke genetische veranderingen was een ongebruikelijke kleur van de haren.

Terwijl in Europa veel variaties ontstonden, bleven elders op de wereld de kleuren van haren en ogen eenvormiger, aldus de wetenschappers in de komende uitgave van het vakblad Evolution And Human Behavior. De Wereldgezondheidsorganisatie verwacht dat er over tweehonderd jaar geen natuurlijke blondines meer zijn, omdat het gen weer zal verdwijnen.


Terug

Meer nieuws
Stamboomfraudeur veroordeeld tot fikse celstraf
11 maart 2006, 20:18
De stamboomfraudeur Wilhelmus Pince van der Aa die vorig jaar onder andere in Noordoost-Friesland actief was heeft vrijdag van het hoger-beroepshof in Antwerpen acht maanden cel, zestien maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 12.394 euro en een beroepsverbod van drie jaar aan zijn broek gekregen. Lees hieronder het hele artikel.

Historische archieven Voerendaal naar Stadsarchief Heerlen
25 feb 2006, 19:34
Vanaf 7 februari 2006 zijn de historische archieven van de gemeente Voerendaal ondergebracht in de archiefdepots van het Stadsarchief Heerlen. Het betreft de archieven van de gemeente Voerendaal (1800 - 1981) en de voormalige gemeente Klimmen (1800 - 1981).

Van Papier Naar Digitaal
27 okt 2005, 19:21
Een initiatief ter bevordering van het online brengen van genealogische bronnen. Iedereen kan meedoen met dit project, waarbij het de bedoeling is om digitale foto's of scans van genealogische bronnen in te sturen.

Generaties...
30 aug 2004, 18:00
Een overzicht van de generaties in een stamboom

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com