Nieuws

Stamboomfraudeur veroordeeld tot fikse celstraf11 maart 2006, 20:18
De stamboomfraudeur Wilhelmus Pince van der Aa die vorig jaar onder andere in Noordoost-Friesland actief was heeft vrijdag van het hoger-beroepshof in Antwerpen acht maanden cel, zestien maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 12.394 euro en een beroepsverbod van drie jaar aan zijn broek gekregen. Lees hieronder het hele artikel.

vrijdag 10 maart 2006, 19:10 uur DOKKUM -
De stamboomfraudeur Wilhelmus Pince van der Aa die vorig jaar onder andere in Noordoost-Friesland actief was heeft vrijdag van het hoger-beroepshof in Antwerpen acht maanden cel, zestien maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 12.394 euro en een beroepsverbod van drie jaar aan zijn broek gekregen.
"Nu ons land nog!", zei Ton te Meij, voorzitter van de Genealogische Computer Vereniging Nederland als reactie op dit vonnis.

De eis was in eerste instantie een jaar cel voor het misleiden van consumenten.
De man had een grootschalige handel opgezet in valse stambomen over de voorvaderen van duizenden klanten.
Als eigenaar van uitgeverij Historique uit Leidschendam verleidde hij alleen al in Vlaanderen ongeveer 20.000 mensen tot de aankoop van een persoonlijk naslagwerk over hun familietakken.
Toen de oplichter daar bekend was verplaatste hij zijn werkgebied naar de omgeving van Dokkum en Leeuwarden.
De advocaat van Pince van der Aa probeerde de feiten te relativeren. "Voor 46 euro kun je toch geen volledig uitgewerkte stamboom verwachten?"
De rechtbank deelde die mening niet. Lees hier het hele artikel.


Terug

Meer nieuws
Historische archieven Voerendaal naar Stadsarchief Heerlen
25 feb 2006, 19:34
Vanaf 7 februari 2006 zijn de historische archieven van de gemeente Voerendaal ondergebracht in de archiefdepots van het Stadsarchief Heerlen. Het betreft de archieven van de gemeente Voerendaal (1800 - 1981) en de voormalige gemeente Klimmen (1800 - 1981).

Van Papier Naar Digitaal
27 okt 2005, 19:21
Een initiatief ter bevordering van het online brengen van genealogische bronnen. Iedereen kan meedoen met dit project, waarbij het de bedoeling is om digitale foto's of scans van genealogische bronnen in te sturen.

Generaties...
30 aug 2004, 18:00
Een overzicht van de generaties in een stamboom

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com