Nieuws

Dubbele achternaam in België



02 apr 2006, 21:34
De Belgische regering overweegt kinderen voortaan een dubbele achternaam te geven, eerst die van de vader, dan die van de moeder.

Dat kinderen nu vanzelf de achternaam van de vader krijgen, vindt ze discriminerend. "Dit voorstel verankert de gelijkheid tussen man en vrouw in de naamgeving", aldus Mandaila, lid van de Waalse liberale partij MR. De staatssecretaris vindt het geen goed idee om de ouders vrij te laten kiezen over de volgorde van de namen. Daarom is het ook niet discrimerend te noemen dat eerst de vader´s achternaam komt en dan moeder´s naam pas.

In Spanje en Portugal is het al gebruik dat kinderen de familienamen van zowel de vader als de moeder krijgen. Veel Spanjaarden en Portugezen hebben daarom zeer lange achternamen die tot enkele generaties teruggaan.

Ik zal daarom dit bericht dan maar eens ondertekenen zoals het zou moeten. Leuk hé, nog even doorzoeken en het past niet meer op het scherm.

John Peskens Snijders Brummans van Horen Jacobs Berben van der Linden Kreuen Obhelders Crommen Canters


Terug

Meer nieuws
250 jaar Leeuwarder Courant digitaal
02 apr 2006, 03:34
Het hele archief van de Leeuwarder Courant wordt gedigitaliseerd en online gezet. Het gaat om acht miljoen artikelen verdeeld over 800.000 pagina's.

Holbewoners vonden blondines leuker
01 apr 2006, 20:21
Heteroseksuele holbewoners gaven de voorkeur aan blondines. Schuld is de evolutie. Tot deze conclusie komen wetenschappers aan twee Britse universiteiten.

Stamboomfraudeur veroordeeld tot fikse celstraf
11 maart 2006, 20:18
De stamboomfraudeur Wilhelmus Pince van der Aa die vorig jaar onder andere in Noordoost-Friesland actief was heeft vrijdag van het hoger-beroepshof in Antwerpen acht maanden cel, zestien maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 12.394 euro en een beroepsverbod van drie jaar aan zijn broek gekregen. Lees hieronder het hele artikel.

Historische archieven Voerendaal naar Stadsarchief Heerlen
25 feb 2006, 19:34
Vanaf 7 februari 2006 zijn de historische archieven van de gemeente Voerendaal ondergebracht in de archiefdepots van het Stadsarchief Heerlen. Het betreft de archieven van de gemeente Voerendaal (1800 - 1981) en de voormalige gemeente Klimmen (1800 - 1981).

© John Peskens    scripts by Forumhulp.com